topflashv1

 

Räktrålaren SD 262 Carona från Saltö ägdes under många år av Njordmedlemmen Rune Nilsen. När nu Rune efter 49 år som fiskare väljer att sälja båten är han glad över att köparna är Joakim Axelsson och Anders Hedenstedt på Resö. "Det känns bra att hon kommer till Resö. Våra marina produkter har en framtid och en stor potential och det småskaliga fisket är oerhört viktigt att bevara. Därför har de nya killarna ombord mitt fulla stöd" - säger Rune till Strömstadtidningen apropå affären. Rune kommer dock inte helt att lämna sjön utan fortsätter som frilansare och båtturer med SD 26 Cornelia.

Njordmedlemmen Joakim äger sedan tidigare SD 57 Balder, som trålar kräfta. Tanken är att Carona så småningom skall tråla både räka och kräfta, men det kan ta lite tid att få alla tillstånd klara. 

Båtens andra delägare, Anders Hedenstedt, är också tidigare Njordmedlem genom Resö Gamla Skola. Han svarar i huvudsak för den administrativa hanteringen. Ombord kommer Joakim till vardags att få sällskap av svågern Henrik Olausson, som sadlar om och blir fiskare. Tillsammans utgör de Resös yngsta fiskelag.

 

 

 

 carona fiske Carona ankomst