topflashv1

 

Lördag den 4 augusti var det dags för den första Fiskets Dag på Resö. Dagen inleddes med ett samtal om fiskets framtid i norra Bohuslän. Fullsatt med åhörare, som lyssnade till bl a lokala politiker, nationalparkschefen, forskare och yrkesfiskare. Alla var eniga om vikten av ett bevarat fiske i området och framhöll betydelsen av det goda samarbetet mellan forskare, myndigheter och fiskare. Samtalet leddes av Erland Lundqvist och Njord representerades i diskussionen bl a av Robert Olsson, Torbjörn Sixtensson, Micke Nyberg och Stefan Jensen, liksom stödmedlemmen Anders Tysklind. Efter dialogen var det öppet hus på fiskebåtarna och det var många som tog chansen att gå ombord och titta på både båtar och redskap.

Besökarna kunde också njuta av skaldjurstallrikar med färska Njordräkor och Njordkräftor från Resötrålarna Carona och Kragerö, samt rökta skaldjur och makrill från Rökeriet. Mycket uppskattat, rapporterar Erika Hedenstedt Appelgren som jobbade med serveringen.  

Njordmedlemmarna Selin Charter körde en fullsatt sillhistorisk rundtur och Resö Båtcharter visade hummertinor från både nu och förr. Både räk- och ostronakademierna var på plats och gjorde reklam för sig och Resö Gamla Skola sålde Njordprodukter från Knop&Knåp och Text&Bild. Skaldjursantologin och nyckelringar var populära.

Även de yngre årgångarna hade fullt upp under dagen med bl a RM i krabbmete, kapten Fiskarkuling och disco i Resöfiskarnas Bödebo.

 

 

Fiskets Dag 2012

 

Fiskets dag trål 2012

Fiskets dag servering 2012