topflashv1

 

Den 10 augusti var det dags för "Öppen Fiskebåt" på Resö. Arrangemanget var ett samarbete mellan Njord och Samhällsföreningen Resö Galtö och anordnades som en aktivitet inom ramen för Västerhavsveckan.

Resöfiskarna Joakim Axelsson, Henrik Olausson och Torbjörn Sixtensson visade sina båtar SD 262 Carona och SD 562 Kragerö och demonstrerade med hjälp av både modeller och redskap hur ett trålfiske går till. Trots ett uselt väder under större delen av eftermiddagen var det många som tog chansen att gå ombord. Det var t o m besökare som åkt från Göteborg enbart för att få chansen att gå ombord på en riktig trålare. Visningen uppskattades mycket av besökare och vissa hann t om med två varv!

På kajen kunde besökarna även ta del av Havsverkstaden, med olika experimentstationer. Det fanns också möjlighet att köpa något gott att äta i form av tallrikar med räka och kräfta - självklart Njordmärkta!

Andra Njordrepresentanter på plats var bl a Nina och Terje från Knop&Knåp, som sålde sjömansarbeten och personal på Resö Gamla Skola med informationsmaterial om Njord.

 Torbjörn och Jocke demonstrerar trålning Jocke visar ristHenrik i CaronaHavsverkstad