Grupp : FISKE
Åtaganden som Njord-medlem:
- Bedriva ett långsiktigt hållbart kustnära fiske.
- Räkor fiskas med artselekterande trålar för att minimera bifångster.
- Räkorna ska landas inom 24 timmar från fångst.
- Minimistorlek: 160 kokräkor per kilo.
- Aldrig någonsin tillsätta färgämnen.
- Havskräftor fiskas med artselekterande trålar för att minimera bifångster.
- Havskräftorna ska landas inom 24 timmar från fångst.
- Burfångst av havskräfta sker med burar som minimerar bifångst (nya burar har min 22mm stolpe på maskan).
- Levande kräftor sorteras i fyra storlekar: 1-5 st per kilo, 6 -10 st per kilo, 11-15 st per kilo och 16-20 st per kilo.
- Levande kräftor skall ha varit sumpade i minst 24 timmar före försäljning.
- Makrill får sin höga kvalitet genom varsam hantering med förvaring i isvatten direkt efter fångsten.
|
|
Grupp : UPPLEVELSETURISM
Åtaganden som Njord-medlem :
- Handla lokalt, i första hand i det egna närområdet och i andra hand från leverantörer i norra Bohuslän
- Tydligt kunna redovisa för kund vilka leverantörer och råvaror som används i verksamheten.
- Arrangera upplevelser som lyfter fram det unika med norra Bohuslän.
- Driva verksamheten så att den stödjer ett långsiktigt hållbart lokalt samhälle.
- I verksamhet, inklusive transporter, använda produkter som är skonsamma för miljön
|
|
Grupp: ÖVRIGA PRODUCENTER
Åtaganden som Njord-medlem:
- Tydligt kunna redovisa för kund vilka leverantörer och råvaror som används i verksamheten.
- I min produktion använda råvaror och teman från norra Bohuslän
- Driva verksamheten så att den stödjer ett långsiktigt hållbart lokalt samhälle.
- I verksamheten, inklusive transporter, använda produkter som är skonsamma för miljön
|
|
Grupp: MAT
Åtagande som Njord-medlem:
- Vi har ett genuint intresse för Bohuslänska kvalitetsråvaror.
- Våra produkter har anknytning för kust och hav.
- Utbudet följer årstiderna och tillgången på lokala råvaror.
- Det finns många måltidsturister, svenska och utländska, som söker gastronomiskt intressanta resmål som framhäver råvaror och miljö till genuina matupplevelser. Som Njordmedlemmar strävar vi efter att bli kända för detta.
|
|